Snoeit u ook mee tegen kanker?
Waarom mensen taxushagen snoeien heeft verschillende redenen: De makkelijkste reden is dat hun tuin er netjes uit moet zien. Het afval gaat dan weg als tuinafval en ze betalen er nog voor ook. Maar we hebben vorig jaar ook mensen leren kennen die een andere invalshoek hadden. Zij kenden het snoei voor leven project van de Lions Club Oost Achterhoek en van Ooijen Tuinen. Dat snoeisel wordt niet weggegooid maar gebruikt als grondstof voor het hoogwaardige kankergeneesmiddel Taxol. Wij, als leden van het project hoorden bij de 4 inleverpunten de meest uiteenlopende redenen waarom de 380 mensen die in 2015 hebben meegesnoeid waarom zij het project steunen: U ziet het: iedereen heeft een eigen reden om mee te snoeien. Vorig jaar werd maar liefst 17000 kilo taxussnoeisel ingeleverd. Goed voor 350 chemokuren! De opbrengst voor KiKa kinderkankervrij was maar liefst € 8000,- . Dat moeten we kunnen verbeteren! Wilt u dit jaar ook mee snoeien tegen doodsoorzaak no. 1?
Dit jaar zijn de taxussnoeidagen op vrijdag en zaterdag 25-26 juni en 1-2 juli 2015. Kijk in uw brievenbus naar onze folder of bezoek de website www.snoeivoorleven.nl of stuur een mail naar info@snoeivoorleven.nl en meldt u aan! Kankerpatienten en KiKa kinderenkankervrij zullen u heel dankbaar zijn. Heeft uzelf geen taxushaag, maar kent u iemand in uw buurt of in uw familie die er wel een heeft ... wijs hun op dit prachtige project.
Daarom snoei ik mee:
- Mijn nichtje heeft voor haar borstkanker een taxol-behandeling gehad in de Isala-kliniek in Zwolle. Ze is gelukkig praktisch helemaal hersteld. Daarom snoei ik mee! zegt een deelnemer uit Groenlo. - In Lichtenvoorde zegt een deelnemer: Iemand in onze tennisclub heeft borstkanker. Door mee te snoeien kan ik er zelf wat aan doen! Het is van levensbelang voor alle kankerpatiënten die hier afhankelijk van zijn. En voor u is het eigenlijk geen extra werk. U moet alleen uw taxushaag snoeien op een van de verzameldagen en het snoeisel brengen naar het verzamelpunt, zegt een ex-kankerpatient uit Zieuwent. Mijn man heeft na een lang gevecht tegen keelkanker de strijd moeten opgeven. Ik weet wat hij heeft moeten doorstaan. Dat gun ik niemand. Mijn hovenier snoeit de hagen en levert het snoeisel namens mij in voor deze sympathieke actie. Daarom snoei ik mee! zegt een weduwe in Dinxperlo. Mijn zus was 48 toen ze na een lang ziekbed overleed aan darmkanker. Ze liet 4 zonen achter, de jongste was 14 jaar. Die was heel erg verdrietig ....
Deze deelnemer uit Aalten snoeit daarom mee! Een deelnemer uit Winterswijk vertelt; mijn tante was 39 toen ze aan kanker overleed. Als zij toen Taxol had gehad zou ze nu misschien nog leven. We hebben niet zoveel taxus, maar alle beetjes helpen.

 

LionsClub Oost Achterhoek en Van Ooijen Tuinen doen dit project geheel belangeloos. De opbrengst gaat naar KiKa kinderenkankervrij.
www.snoeivoorleven.nl info@snoeivoorleven.nl