Hoe snoei ik de taxushaag? Het snoeisel moet aan enkele belangrijke voorwaarden voldoen: 1. Het gaat om de verse uitloop van de twijgjes van de Taxus Baccata van dit jaar. 2 . Snoeien bij droog weer. Het snoeisel moet schoon en droog zijn en kan uitsluitend verwerkt worden als het gesnoeid is op de inzameldag. Dus snoeien en inleveren op dezelfde dag !! Bij regenachtig weer kan er dus helaas
niet gesnoeid worden. Vochtig weer tast het taxolgehalte aan. Wij geven op onze website www.snoeivoorleven.nl aan of er gesnoeid kan worden.
Hebben wij uw e-mail adres dan sturen wij u van tevoren een bericht of er wel of niet gesnoeid kan worden. 3. Schoon snoeien. Bij de verwerking van het taxussnoeisel is belangrijk dat er geen vervuiling tussen zit van onkruid, zand of grind. Leg daarom een deken of een plastic folie
op de vuile grond. Zorg dat het snoeisel in een schone plastic afvalzak of los gestort wordt in een schone aanhangwagen. 4. Inleveren tussen 11 en 17 uur: Leden van Lions Club Oost Achterhoek staan op de 4 inleverpunten en helpen u de zakken of aanhangwagens met snoeisel luchtig over te laden in grote containers. Het snoeisel mag niet aangestampt worden. 5. Snoeit u zelf of een tuinbedrijf of hovenier? Wordt uw tuin onderhouden door een tuinbedrijf of hovenier ? In dat geval geeft u dat op het aanmeldformulier aan en nemen wij contact met hen op over de snoeidatum en inlevermogelijkheden voor professionals.

 

 

 

LionsClub Oost Achterhoek en Van Ooijen Tuinen doen dit project geheel belangeloos. De opbrengst gaat naar KiKa kinderenkankervrij.
www.snoeivoorleven.nl info@snoeivoorleven.nl